LYD
Bortsett fra synet er hørselen den sansen vi bruker mest. Derfor er det viktig at når vi skal ha et arrangement og vi venter publikum og gjester, skal vi ha best mulig lyd. Lyden skal være tilpasset publikum og det som musikerne/utøverne ønsker å formidle.

Vi bruker høyttalere fra Wharfedale Pro Lix serien. Dette er ekstremt kraftige høyttalere som er konstruert for profesjonelle bruksområder.

De leverer en varm og og behagelig lyd på moderate lydnivåer, og skulle det være behov for det klarer de over 140dB i de lavere frekvenser, uten at det høres anstrengt ut.

  • Det vil si at om du skal ha en intim jazzkonsert, så ønsker vi ofte en litt varm lyd, ikke for tung bass og en fyldig og presis mellomtone/diskant.
     
  • Skal det være rockekonsert kjører vi på med masse 18 tommere, skrur bassen litt opp og øker volumet. Bruker egen bassprosessor for å få ekstra punch i de lavere frekvenser og får et ekstremt stramt og høytlydende resultat.
     
  • På diskotek bruker vi ofte samme høyttaler rigg som til rockekonserter, men med andre miksere og egne doble DJ CD-spillere.
     
  • Skal det være kor-treff sier det seg sel av lyden skal være tilnærmet lik det som den ville vært uten mikrofoner og høyttalere. Lyden skal være åpen, varm og passe høy.
Altså kan vi si at det ikke finnes noen "mal" på den perfekte lyd. Lyden beskrives best av den som hører på. Forskjellige mennesker har forskjellige referanser på hva de opplever som fin lyd. Vi i Ramstad Lydutleie er sikker på at du vil bli fornøyd med det du hører, uansett type arrangement.

 

Vi må heller ikke glemme lyden til utøverne/musikerne på scenen. Det er viktig at monitorene er riktig plassert samt at de låter veldig bra. Vi tar oss alltid tid til å få lyden på scenen best mulig. Vi bruker egne EQ'er på hver monitor samt compressor. Vi bestreber oss på å holde feedback langt unna. Du vil garantert bli fornøy med våre monitorer.
Ved spesielle behov bruker vi en 8ch rør-interface. Den tryller frem en varme i lyden som vanskelig kan beskrives.